ZIPZIP TAVŞAN, PAMUK KUZU, TOTO YUMURTA VE PİSİ BALIK



Bir zamanlar, ormanda dört arkadaş yaşardı. Bunlar zıpzıp tavşan, pamuk kuzu, toto yumurta ve pisi balık idi. Hepsi hayvan veya hayvansal ürünlerdi ama konuşabiliyor ve düşünebiliyorlardı. Bir gün, ormanın derinliklerindeki eski bir kulübeye gittiler. Kulübe kötü bir cadının eviydi ama bunu bilmiyorlardı.


Kulübenin kapısını çaldılar ama kimse açmadı. Merak edip içeri girdiler. Kulübede bir sürü ilginç şey vardı. Bir kazan, bir süpürge, bir kristal küre, bir kitaplık...


Zıpzıp tavşan kitaplığa yaklaştı ve kitaplardan birini aldı. Kitabın adı "Büyülü Tarifler" di. Tavşan kitabı açtı ve içindeki tarifleri okumaya başladı.


Pamuk kuzu kazana yaklaştı ve içindeki sıvının kokusunu aldı. Sıvı çok güzel kokuyordu ve karnı acıktı. Kazandan bir kaşık aldı ve tadına baktı. Sıcak ve tatlıydı. Kuzu daha fazla yemek istedi.
Toto yumurta süpürgeye yaklaştı ve ona binmeye karar verdi. Süpürgeyi eline aldı ve "Uç!" diye bağırdı. Süpürge birden hareket etti ve yumurtayı havaya kaldırdı. Yumurta çok eğleniyordu ama süpürgeyi kontrol edemiyordu.


Pisi balık kristal küreye yaklaştı ve içindeki görüntüye baktı. Kürede ormanın farklı yerleri görünüyordu. Balık küreyi döndürdükçe görüntüler değişiyordu. Balık küreyi çok sevdi ve onu almak istedi.


Tam o sırada, cadı eve geldi. Dört arkadaşı görünce çok sinirlendi. "Ne yapıyorsunuz burada? Bu benim evim! Siz hırsız mısınız?" diye bağırdı. Cadı elindeki asayla onlara doğru yöneldi.


Zıpzıp tavşan, pamuk kuzu, toto yumurta ve pisi balık çok korktular ve kaçmaya çalıştılar ama cadının büyüsünden kurtulamadılar. Cadı onları yakaladı ve kazana attı. "Sizi pişirip yiyeyim bakalım!" diye söylendi.


Dört arkadaş kazanda çaresizce çırpınıyordu. Cadının büyüsünü bozmak için ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Ama sonra zıpzıp tavşanın aklına bir fikir geldi. Kitaplıktan aldığı kitabın hala elinde olduğunu fark etti.


Zıpzıp tavşan kitabın sayfalarını çevirdi ve cadının büyüsünü bozacak bir tarif aradı. Sonunda buldu: "Cadının Büyüsünü Bozan İksir".

Tarif şöyle diyordu:
- Kazandan bir bardak sıcak su alın.
- İçine bir tutam tuz, bir tutam şeker, bir tutam karabiber ekleyin.
- Karıştırın ve cadının üzerine dökün.


Zıpzıp tavşan kitaplıktaki baharatlardan bir tutam tuz, bir tutam şeker, bir tutam karabiber aldı ve bardaktaki suya ekledi. Karıştırdı ve iksiri hazırladı.


Toto yumurta süpürgeyle havada uçuyordu. Zıpzıp tavşan ona seslendi ve iksiri verdi. "Cadının üzerine dök bunu!" diye bağırdı. Toto yumurta iksiri aldı ve süpürgeyle cadının üzerine doğru uçtu.
Pisi balık kristal küreyi almıştı. Küreyi cadının gözüne fırlattı. Cadı küreden kaçmaya çalışırken yumurta iksiri cadının başından aşağı döktü.


Cadı iksirden çok etkilendi. Çığlık attı ve yere yığıldı. Büyüsü bozuldu ve dört arkadaş kazandan kurtuldu. Hemen kulübeden kaçtılar ve ormana geri döndüler.


Ormanda arkadaşlarıyla buluştular ve başlarından geçenleri anlattılar. Hepsi çok mutluydu ve bir daha asla cadının evine gitmeyeceklerine söz verdiler. Sonra hep birlikte güzel bir piknik yaptılar ve eğlendiler.
Ve böylece hikayemiz mutlu sonla bitti.

2 Yorumlar

Senin Fikrin ?

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski