Yorgun

Merhabalar,

Yorgunluk Teması (COPilot tarafından yapılmıştır.)
Yorgunluk Teması (COPilot tarafından yapılmıştır.)


Yoruldun mu? 

Günün koşturmaları ardından, düşünce akışlarında yuvarlanırken dinlenmeye vakit bulamadın. Çok mu yorgunsun? Yoksa korkuyor musun? Her an yorulacak ve biteceğini düşünüyor musun?

Malesef her geçen dakika yoruluyoruz. Kısalıyor telomerimiz. Yaklaşıyor son uykumuz. Belki daha çok zamanımız var. Kim bilebilir? Şu fani dünyanın koşturmasına aldanmışız ve bakmıyoruz...

Yıldızları seyretmek, yeni müzikler dinlemek, yazılacak kitapları okumak sanki şimdiye kadar yapılmış müzikler, yazılmış kitapları okumuşuz ve yenilerini bekliyoruz. Elimizdekiler ile yetinemiyoruz. Süregelen zaman akışında koptuğumuz gerçeklikler... Aklımıza gelince yetişmeyeceğini de biliyoruz. Ya bu kitap bitmeden, ya şu filmi izleyemeden gibi garip sualler akılda. Cevapsız...

O çalan ama açılmayan telefon tınısını dinlerken. Düşünüyoruz. Diyeceklerimizi. İçimizden geçenleri ama çevremizde ki tüm değişkenleri de hesaplayan beynimiz. Bir kendimize yetemedik, kendimize göre koca dünyaya. Tüm düşüncelerimiz için küçük gördük ömrümüzü. Kelebek misali yaşadık. Güzelliğimizle sardık her yanımızı. İz bıraktık iyi kötü. Korkularımızla yüzleştik yeri geldi. Düşüncelerimiz içerisinde kaybolduk diyaloglar esnasında. 

Neden buradayım? Sorusunun cevabını buldunuz mu? Yoksa o da mı cevapsız kaldı. Ne yazık geçiyor bak zaman. Bir geçit açılsa öleceğimiz anı öğrenebilecek olsak? Yada bir gözlük taksak ve kimin ne zaman öleceğini görsek? Üzülür müydük?

Ne yapardık gerçekten? Öleceğini bile bile karşısında durduğunuz insana ne söylerdiniz? Ve sizi dinlemezse ne yapardınız? Söyler miydiniz kalan süresini? Onu üzer miydiniz?

Yoksa zamanı çok olduğunu görünce bunu sevinçle mi söylerdiniz? Kişinin geri sayımına başlayacağını düşünmeden. Ansızın sarılır mıydınız? Sevdiğiniz insana tepkiniz nasıl olurdu? 

Tam tersi olsa sizin hakkınızda birisi bunları bilse, söylese kabullenir miydiniz? Yada tepkiniz ne olurdu? 

Acaba sizin için gerçek neydi? Öleceğimizi bilirken yaşamak ama her an ölecekmiş gibi mi? Hiç ölmeyecekmiş gibi mi? Çivileri çaktın ve cebini dolduruyorsun... 

Ne götürülecek harbiden öbür tarafa? Hem ne yapacaksın ki? Bedenin toprak altında çürürken değerli madenleri, maddiyatı. Derin bir uykuya daldın ve sevgi seni tekrar getirse geriye çürümüş bedeninde? Sen parmağın kesilince acıdan duramıyorsun? Kemiğinden çekilirken etlerin acımayacak mı sanıyorsun? 

Doğru ölmüştün dimi? Acı hissetmeyeceksin. Şaşırdık bak yine neyse harcarsın parasını? Kefenine cep dikelim mi? İstersin belki? Yada biraz merhem sürelim belki iyi gelir dimi ölü bedenin için. 

Bu kadar saptık konudan, fakat aynı yola çıktık işte. Yorulduğun anda gitmeyeceksen? O son uykun tam en dinç, hazır ve heyecan dolu anda sana gelirse?

Yorgun düşer misin?

Ayrıca tekrar en baştan başlat tuşu olsa hayatta, yapar mısın aynı hataları? Aynı şekilde yorulmayı da göze alır mısın?

Senin Fikrin ?

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski